Hívj minket: 30/445-9128, 30/908-3439

Infografika

Így nézhetnek ki érdekesen a legunalmasabb adatok

 

Az emberek szeretik, ha az érdekes adatokat egy jól átlátható ábrán szemléltetik nekik, esetleg plusz információhoz jutnak egy jól sikerült vizuális megjelenítés segítségével. Az ATP Szövegírás csapata hisz abban, hogy a legszárazabb információk és a legérdektelenebb számok is feldobhatók egy látványos infografikával.

Infografika készítés kedvező áron

Az ATP Szövegírás csapatában nincs grafikus, de több olyan hivatásos szakemberrel dolgozunk együtt, akinek ez a fő foglalkozása. Velük működünk együtt, ha valaki ilyen igénnyel fordul hozzánk. Az újságíró és szövegíró szakmában eltöltött több mint egy évtizedes tapasztalattal a hátunk mögött számtalan munkával volt alkalmunk megismerkedni. Ilyen terület a grafikusi is, ezért olykor magunk is készítünk ábrákat. Ezek általában a saját honlapunkra kerülnek, vagy olyan megrendelőknek, akikkel hosszabb távon működünk együtt, és havonta egyszer-kétszer kisebb, hasonló munkára van szükségük. Számunkra ez izgalmas feladat, nem a mi szakterületünk, éppen ezért mindig kihívást jelent, hogy elvégezzük. Csodálattal figyeljük azokat a külsős kollégákat is, akiket ilyenkor megbízunk – ha egy prezentáció látványossá tétele a feladat, egy rendezvény plakátját kell figyelemfelkeltővé tenni, vagy éppen egy céges hirdetést kell megfelelően ábrázolni, ők tökéletesen megoldják ezt, ráadásul kedvező áron és rövid határidővel.

Miért fontos egyáltalán az infografika?

Kevés ember van, aki ne szeretné az érdekes adatokat, ezeket azonban nehéz érdekesen tálalni. Ha csak egy szövegben soroljuk fel, hogy például a legismertebb luxus sportautók mennyit fogyasztanak, azt nem biztos, hogy sokan elolvasnák. Ha azonban mindezt egy látványos infografikában mutatjuk be, például néhány jól ábrázolt üzemanyagtartállyal vagy kocsikról készült képpel, máris sokkal izgalmasabb a téma. Fontos tehát, hogy látványos köntösben tálald az érdekes számokat, adatokat, így aztán biztosan elolvassák a cikkedet. Az igazán nagy infografikai művészet azonban abban rejlik, hogy a nem túl izgalmas adatokat, információkat is képesek eladni egy jó infografikával. A mi kollégáink erre is képesek, méghozzá profin.

Az infografika valójában egy tökéletes szűrő

Az infografika készítése egyébként szó szerint ezt jelenti: vizuálisan jelenítünk meg különböző adatokat és információkat. Leginkább a grafikonokra és a diagramokra hasonlít. Az infografika azért lehet manapság sikeres marketingeszköz, mert túl sok inger ér bennünket. Túl sok szöveggel, képpel, cikkel, videóval találkozunk a Facebookon, a különböző közösségi oldalakon és általában az interneten. Ezért az adatokat megszűrő vagy inkább azokat kiemelő vizuális megjelenés nagy szolgálatot tehet nekünk, vagyis az agyunknak.

Keress bennünket, mondd el, mit szeretnél látni a látványos infografikádon, prezentációdban. Avass be, hogy mire szeretnéd használni, ki a célközönséged. Mi pedig hamarosan szállítjuk a kész munkát.

Kiemelt kép: Image by StartupStockPhotos from Pixabay