Hívj minket: 30/445-9128, 30/908-3439

Helyesen írnál? Segít az Akadémia!

A szövegírás egyik fontos kritériuma, hogy a weboldaladon található szövegekben minél kevesebb hiba legyen. Ezt azonban sokan nem figyelik, számos honlap hemzseg a bakiktól, ami rontja az adott cég jó hírnevét.

Nem minden a Word

Nem kell mindenben a Microsoft Word helyesírás-ellenőrzőjére hallgatni, sőt! Való igaz, hogy sok elírást, elütést, dupla szóközt ki tudunk vele szűrni, de ahhoz, hogy a szöveg majdnem hibátlan legyen, nem elég ez a program. Szövegírással foglalkozó csapatunk is számos bizonytalanságba ütközik a napi munkája során, gyakran vetődik fel a kérdés, hogy valamit egybe írunk vagy külön. A vesszők helye még a legtapasztaltabb kollégáknak is sokszor okoz gondot. Az jó jel egyébként, ha egyáltalán gondot okoz, sok szövegíró nem gondolkodik, ellenőrizetlenül tesz fel írásokat honlapokra. Egy korábbi bejegyzésünkben már foglalkoztunk azzal, hogy milyen jól jön a háznál egy korrektor, de erre sajnos nem mindig van lehetősége a cégeknek, szövegíró vállalkozásoknak.

Ingyenes és pontos megoldás

A Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetének online segítsége nem csak a szövegíróknak jön jól. Mindenki bátran használhatja, akinek fontos, hogy szövegei rendben legyenek. A helyesiras.mta.hu alkalmazásait használva könnyen és gyorsan választ kaphatunk helyesírási kérdéseinkre. Ehhez csupán azt kell tudni, hogy pontosan mit is keresünk, és a kérdéseinkre milyen felületen kapjuk meg a választ. Jobb egy kattintással megtalálni hiteles forrásból a legfrissebb szabályt, mint a Google-ben vadászni példamondatokra. A portál alkalmazásai úgy működnek, hogy a magyar helyesírás szabályait dolgozzák fel, ezek alapján tesznek javaslatot a helyes írásmódra. Az egyes alkalmazások tehát nem gondolkodnak helyetted, automatikusan dolgozzák fel a beírt szavakat, kifejezéseket, automatikusan adják meg a szabályzat szerinti helyes alakokat. A portál elsősorban a köznyelvi helyesírás kérdéseivel foglalkozik. Nincs más hátra, mint kipróbálni ezt az ingyenes lehetőséget!