Hívj minket: 30/445-9128, 30/908-3439

A jó szövegíró három tulajdonsága

Valójában senki sem tudja a pontos receptet arra, hogy az emberek miért olvasnak el egy szöveget. Mi azért összeszedtük, milyen tulajdonságok hasznosak ahhoz, hogy jó betűvető legyél. 

Milyen a jó szövegíró? Sok tulajdonsággal kell rendelkeznie, de vizsgáljunk meg három fontosat, ami nélkül szerintünk nem élhetsz meg a piacon. A sorrend véletlenszerű.

1. Jó problémamegoldó képesség

Furcsának tűnhet, hogy felsoroljuk ezt a tulajdonságot, de hidd el: borzasztó fontos, hogy tudd a lehető legjobb és leggyorsabb megoldást egy adott problémára. Ahány megrendelő, annyi igény: jól kell bánni vele, elnézni a furcsaságait, megoldani mindent feladatot, amit ad neked. Tudnod kell írnod bármiről, mindenről, de leginkább a semmiről. Semmi sem okozhat problémát, különben nem jönnek a munkák.

2. Pontosság

Van egy jó hírünk: ez a tulajdonság tanulható. Ha megállapodtál valakivel, akkor tartsd magad ahhoz az utolsó betűig. A határidő ebben a szakmában szent: nem véletlenül fixáltatok egy időpontot, nyilván a megrendelőd használná a szövegedet. Ne halogasd, ülj le, és írj! A pontosság nem csak határidők betartására vonatkozik. Légy precíz a mondataiddal is. Olvasd át többször, amit leírtál, nézd át a helyesírást és a stilisztikát. Nem szégyen hangosan felolvasni a szövegedet.

3. Kreativitás

Sajnos ez a tulajdonság nem tanulható, maximum fejleszthető. Ha nem vagy elég kreatív, nincsenek egyedi ötleteit, ezt a szakmát nem neked találták ki. Persze a legtöbben akkor is azt gondolják magukról, hogy kreatívak, ha valójában nem azok. Egy szövegíróról azonban hamar kiderül, ha nem kreatív: ha nem birkózol meg a feladatokkal, ha minden betű leütését kínnak éled meg, akkor azok árulkodó jelek. Egy kreatív embernek azonban ez szakma valójában egy játék, kisebb nagyobb problémákkal tűzdelve.