Hívj minket: 30/445-9128, 30/908-3439

Öt honlap, ahonnan büntetlenül lophatsz képet

A cím kicsit megtévesztő, mert ez valójában nem lopás. Mutatunk öt zseniális weboldalt, ahonnan ingyen tölthetsz le és használhatsz fel fotókat, illusztrációkat, vektorokat. Igen, üzleti célra is.

Pixabay

Talán az egyik legismertebb oldal, az ATPszövegírásnál nekünk ez lett a személyes kedvencünk. Borzasztóan egyszerű felület, végtelen számú fotó. Na, jó, ez azért nem biztos, de mi minden elképzelésünkre találtunk megfelelő tartalmat. Nekünk bejött, csak ajánlani tudjuk.

Unplash

Annyira nem ismert, mint a Pixabay, de még annál is jobb minőségű tartalom van rajta. Ide ugyanis híres fotóművészek küldik be a képeiket, amit aztán bárki szabadon felhasználhat. Kicsit kisebb a választék és nehezebben találsz megfelelő illusztrációt, de érdemes elveszni benne.

Flickr

Itt azt is be kell állítanod, hogy creative common képeket láss, cserébe elképesztően sok képet találsz. Kicsit nehezebb szűkíteni, de hidd el: megéri. Amikor elkezdtük megírni ezt a bejegyzést, akkor jutott eszünkbe, hogy régebben mindig a Flickrt használtuk, utána váltottunk a Pixára. Azért Te csak próbáld ki.

Shutterstock

Nem akarunk senkit befolyásolni, de a Pixabay után ez a másik személyes kedvencünk. Csapatunk kétharmada Pixabay-függő, a maradék egy ember a Shutterstockra esküszik. Nem kevesebbet ígér ez a jó kis honlap, mint hogy „a nagyszerű történetek itt kezdődnek”. Valóban megtalálunk itt mindent, a csodás naplementétől a fűrészgép-illusztrációig. Még nem számoltuk meg, de a honlap azt állítja, hogy 202 millió fotója van.

Google

Nekünk nem áll kézre, de sokan használják. Szerintünk túlságosan jó képeket nem találhatsz itt, de néha azért bejöhet a Google. Mutatjuk hogyan: Sima keresés–>Képek fül–>Keresőeszközök–>„Nincs licensz szerinti” szűrést állítsd át „Nem kereskedelmi célra újrafelhasználhatóra”, és már ott is a keresett fotó. Persze nem biztos, hogy elégedett leszel, de egy próbát mindenképp megér.

A borítókép forrása természetesen Pixabay.