Hívj minket: 30/445-9128, 30/908-3439

Az öt legjobb weboldal, amivel ingyen infografikát készíthetsz

Előfordulhat, hogy hirtelen van szükséged infografikára, és nincs időd szakemberhez fordulni. Számtalan online megoldás áll a rendelkezésedre, még az ingyenes változatok is reményre adnak okod.

Szövegírás és infografika

Az ATP Szövegírás munkatársai között nincs képzett grafikus, de több külsős kollégával is kapcsolatban állunk, akiket meg tudunk bízni ilyen munkákkal. Olykor azonban magunk is készítünk infografikákat, ezek izgalmas kihívást jelentenek. Elmerülni egy olyan területben, ami nem feltétlenül a te szakterületed, mindig kreatív feladat. Lássuk, mik a legjobb online felületek egy jól kinéző infografikára.

1. Piktochart

Talán az egyik legismertebb program. Van ingyenes verziója, de csak előre gyártott sablonokat használhatsz. Sok munkára persze így is találhatsz megoldást, de ha saját logót szeretnél, akkor fizetned kell. Mondjuk nem túl sokat.

2. Easelly

Ingyenes változata ennek is van, de valamivel kevesebb lehetőséged van, mintha Piktochartot használnál. Ha az ingyenes verziót választod, akkor minden felhasználó láthatja, amit alkottál. Csak ha fizetsz, akkor válik priváttá.

3. Visme

Ennek is van úgynevezett freemium változata, azaz teljesen ingyenesen próbálhatod ki. Ebben három infografikát hozhatsz létre, ezeket le is töltheted. Ráadásul a Visme logója is megjelenik a grafikonon. Havi hét dollárért szinte minden funkciót igénybe vehetsz.

4. Infogr.am

Ebből is van ingyenes, ahová tíz képet tölthetsz fel havonta, ennyi infografikát is készíthetsz. Ezeket azonban nem töltheted le, haszonszerzésre sem használhatod. A legolcsóbb verzió 15 dollár egy hónapra, így 35 grafikont készíthetsz. Saját logót csak akkor használhatsz, ha 42 dollárt fizetsz egy hónapra.

5. Venngage

Szintén rendelkezik úgynevezett freemium verzióval, így azonban csak nagyon kevés képet, ikont, sablont és grafikont használhatsz. 19 dollárba kerül, ha le akarod tölteni, amit készítettél. Ekkor már a logódat is ráteheted a munkádra.

5+1. Fiverr

A Fiverr egyedi megoldást kínál az infografikai munkákra. Ez a honlap arra használható, hogy a szabadúszó grafikusokat és a megrendelőket összeköti. Egész olcsón találhatsz igen jó munkaerőt, vannak kifejezetten infografikával foglalkozó szakemberek is. Referenciát is tesznek fel, szóval könnyen megtalálhatod a jövőbeli kollégádat.

Kiemelt kép: Image by Oberholster Venita from Pixabay