Hívj minket: 30/445-9128, 30/908-3439

Miért érdemes közösségi irodában dolgozni?

Unod a home office-t, vagy nincs rá lehetőséged, hogy otthonról dolgozz? A coworking nemcsak produktívabbá tesz, de még új, üzleti kapcsolatokat is kialakíthatsz. Mutatjuk a Magyarországon is egyre népszerűbb megoldást.

Nem mindenkinek való a home office

A legtöbben szeretnek otthonról, a kanapén ülve dolgozni, innen intézve a munkájuk nagy részét. Az ATP Szövegírás csapata is ezt a munkaformát részesíti leginkább előnyben. Érveltünk is mellette egy korábbi bejegyzésünkben, de felsoroltuk azt is, mire figyelj, hogy ne folyjon ki a munka a kezedből az otthoni légkörben. Utóbbi cikkünkben szót ejtettünk arról, hogy van, akinek egész egyszerűen nem való ez a módszer, ő a nap végén úgy érzi, nem csinált semmit.

Előfordulhat azonban olyan is, hogy az ember besokall a négy faltól, megunja a bezártságot, esetleg a család létszáma növekszik és kinövi a dolgozósarkát, mert át kell adnia, mondjuk öt játékkal teli doboznak. Ha te is hasonló cipőben jársz, akkor megoldást jelenthet a Magyarországon is egyre népszerűbb közösségi iroda. Aki nem ismerné: egy lakáson vagy irodán belül munkaállomásokat alakítanak ki, ahova elfér a laptopod. Van áram, internet, mosdó, jó esetben még kávé is.

Még partnert is találhatsz

Az ilyen helyekre szabadúszók, egyéni vállalkozók, kicsi és nagy cégek bérelnek asztalokat. A legtöbb helyen akár félnapi (4 órás) jegyet is válthatsz, de bérelhetsz egy helyet akár egész hónapra is, így akkor jössz-mész, amikor csak akarsz. A közösségi irodákban általában van lehetőség előadásokat tartani, kisebb konferenciákat szervezni. Erre biztosított egy külön légtér.

Mindamellett, hogy lehetőséged van jobban a feladatra koncentrálni, más dolgozókkal is felveheted a kapcsolatot. Ne arra gondolj, hogy odasétálhatsz az éppen laptopjukat nyomkodó emberekhez és elkezdheted őket kikérdezni, hogy mit csinálnak, de azért adódhat alkalom kapcsolatteremtésre. Például kávézás közben érdeklődhetsz, hogy ki mivel foglalkozik. Akár a recepciós is segíthet abban, hogy van-e az irodában marketinges vagy éppen szövegíró. Sok helyen alakítottak ki külön közös szabadidős, babzsákos, kanapés tereket, ahol kifejezetten az ismerkedésé, a lazításé a főszerep, így nem kell senkit a munkaállomásán zavarni. A coworking nem utolsó sorban olyan érzést biztosít, mintha lenne egy munkahelyed, a hagyományos problémák és stresszes szituáció nélkül.

Kiemelt kép: Photo by CoWomen from Pexels