Hívj minket: 30/445-9128, 30/908-3439

Öt dolog, amiért imádod majd a home office-t

Egyre több nagyobb cégnél válik mindennapossá, amiért más helyeken csak epekednek a munkavállalók: kötelező otthonról dolgozni. A home office Magyarországon is elterjedt egyes szektorokban, ám van olyan terület is, ahol megvalósíthatatlan.

 

Nem titok, hogy az ATP Szövegírás marketing szövegírói otthonról tevékenykednek, saját otthonainkban készítjük a szövegeket – mivel így nem kell irodát bérelnünk, alacsonyabban tudjuk tartani árainkat a magas minőség mellett is. Sok előnye van annak, ha valaki saját otthonában dolgozhat – ezek közül szedtünk össze szubjektív gyűjtésünkben ötöt.

1. Rugalmas időbeosztás

Ez nem minden home office esetében igaz, mert bár a helyet nem kötik meg a munkaadók, a munkaidőt meghatározhatják. Mi az ATP-nél fix határidőkkel vállalunk el megbízásokat, így csak azokat kell szem előtt tartani. Azaz ha egy átlagos szerdán egész nap sorozatot akar nézni valaki, mert nincs kedve a borongós időben géphez ülni, megteheti, persze ilyenkor hétvégén kell behozni a lemaradást. A lényeg, hogy saját döntés, mikor vegyük fel a munkát.

2. Kényelmesség

Nagyon el lehet kényelmesedni a fenti helyzetben, amelynek persze hátulütője is van, de most nem azokról írunk. Néha viszont jól esik, hogy nem ingben, nyakkendőben kell laptop elé ülni, hanem elég a kedvenc szabadidőnadrágunkban és kinyúlt otthoni pólónkban. Úgysem látja senki.

3. Nem kell utazni

Napi szinten órákat lehet megtakarítani azzal, ha nem kell fizikailag beutazni a munkahelyre. A reggeli és a délutáni dugóban szinte megőrül az ember, amikor csak ül a kocsijában, de nem halad semerre, az idő telik, az otthoni dolgok pedig nem intézik el magukat…

4. Könnyebb az ügyintézés

Részben köthető az első ponthoz, de itt az a lényeg, hogy olyan dolgokat is elintézhetünk, amik lehetetlenek, ha valaki reggel 8 és délután 5 között egy irodában ül, és nem mozdulhat ki semerre. Legyen ez a posta, egy orvosi rendelés, egyeztetés a vízművel vagy a gázszolgáltatóval. Akkor sem kell ismerőstől szívességet kérni, ha az internetszerelő vagy a futárszolgálat épp délelőtt 10 és 11 között szeretne bejutni a lakásba.

5. Nyugalom

Aki dolgozott már egyterű munkahelyen, ahol csak egy cserepes virág vagy egy monitor választ el a kollégáktól, tudja, miről beszélünk. Az utazás mellett azzal is órák telhetnek el feleslegesen, ha a melletted ülő telefonhívásait kell hallgatnod folyamatosan, és így nem tudsz a saját feladatodra koncentrálni. Otthon jó esetben nincs ilyen probléma.