Hívj minket: 30/445-9128, 30/908-3439

Három dolog, amire figyelj home office-ban

Bár a home office-nál nem nagyon tudunk jobb találmányt a munka világában, azért a sok előnye mellett természetesen megvannak a hátrányai is. Mi most összeszedtünk három fontos tanácsot, hogy jól tudd használni az otthonod kényelmét.

Ahogy egy korábbi bejegyzésünkben beszámoltunk róla, nem titok, hogy az ATP Szövegírás marketing szövegírói leginkább home office-ban tevékenykednek, saját otthonainkban készítik a szövegeket.

Mindennek van hátránya

Nem kell irodát bérelnünk, alacsonyabban tudjuk tartani árainkat a magas minőség mellett is. Előző írásunkban összeszedtük az előnyöket, most azonban arról  értekezünk, mire kell odafigyelned, hogy hatékonyan oszd be az idődet otthon.

Jelölj ki egy munkaterületet!

Ha nem jelölsz ki egy helyet, ahol dolgozni tudsz, akkor oda előbb utóbb mindenféle holmik kerülnek majd. Emiatt pedig jóval nehezebben ülsz le dolgozni, mindig halogatod majd a kezdést. Lehet az egy íróasztal, a kanapéd egyik szeglete, az ágyad sarka, mindegy, csak tudd, hogy hova kell ülnöd, ha dolgozol.

Oszd be az idődet!

Nagyon fontos, hogy legyen egy napirended, ha nem is olyan szigorú, mint egy hagyományos irodában. Tanácsunk, hogy legkésőbb előző nap estig döntsd el mit csinálsz másnap. Ha elintéznivalód van a lakásodon kívül, tervezd be, mikor jársz a végére. Ugyanígy az esetleges főzést vagy egyéb otthoni feladatokat is kalkuláld bele a napodba. Így kapsz egy tervezhető napirendet, amit persze mivel magad döntesz mindenről, szabadon variálhatsz. Kiindulásnak azért mindenképpen jó.

Koncentrálj a munkára!

Sokan egyszerűen képtelenek home office-ban dolgozni, azt mondják, otthon lehetetlen figyelni a feladatra, kell nekik a munkahelyi légkör. Hazudnánk, ha azt állítanánk, hogy az ATP Szövegírás munkatársai nem kalandoznak el néha az otthoni teendők vagy a kényelmes kanapék világában. Koncentrálni azonban megtanultunk. Ha te is a feladatra fókuszálsz, és legalább a tényleges munka idejére csak arra figyelsz, nyert ügyed van!

Kiemelt kép: Pixabay.com